Oslo Jazz Festival 2019

Oslo, Norwegen

12 - 19 Aug 2017

0 Anhänger
8,681

Übersicht

Oslo International Jazz Festival (gegründet 1986 in Norwegen) ist ein norwegisches Musik-Event, das im August stattfindet, mit einem Schwerpunkt auf Musik-Form der Jazz-Genere, auf Bühnen in Oslo durchgeführt. Das Programm repräsentiert das gesamte Spektrum von Jazz und verwandter Musik, von Gospel und Blues bis hin zu Latin Jazz und Electronica. Das Festival hat Konzerte vor allem für Kinder, und jedes Jahr eine separate Vitrine präsentiert junge, unbekannte Talente. Das Oslo Jazz Festival setzt auf das Streetlife mit Jazz-Paraden durch das Zentrum.

12 - 19 Aug 2017
Land
Norwegen
Ort
Oslo
Kategorie
Jazz
Besucher
60,000-70,000
Ticketpreis von
62.30 EUR

Bearbeiten dieses Festival

1. Tickets

Bleiben Sie dran

Programm

12 Aug 2017

Den Norske Opera & Ballett

Åpningskonsert: Manu Katché & Friends

Nasjonal Jazzscene Victoria

Joshua Redman: Still Dreaming

13 Aug 2017

Jamie Cullum Jamie Cullum WikipediaJamie Cullum MySpace
Beady Belle
Gregory Porter

14 Aug 2017

ZigityBop!

15 Aug 2017

Nasjonal Jazzscene Victoria

Tom Harrell Trip
Tonbruket

Oslo Konserthus

Lill Lindfors

Chat Noir

Dagfinn Nordbø Sier Det Som Det Var!

16 Aug 2017

Universitetets Aula

Karin Krog med Steve Kuhn & John Surman

Nasjonal Jazzscene Victoria

Kurt Rosenwinkel Standards Trio

Chat Noir

The Four Freshmen

Herr Nilsen

Harald Lassen New Quartet

17 Aug 2017

Nasjonal Jazzscene Victoria

Eyolf Dale Wolf Valley

Chat Noir

Bodil Niska Kvartett med England Brooks

18 Aug 2017

Sentralen – Marmorsalen

The Jacob Collier Trio feat. Stian Carstensen
Steamdome

Chat Noir

Ella I 100: Majken Christiansen & Marinemusikkens Storband

Sentralen – Forstanderskapssalen

Misha Alperin

Sentralen – Hvelvet

Gurls

19 Aug 2017

Chat Noir

James Morrison & The Brazz Brothers

Sentralen – Hvelvet

Sidsel Endresen & Jan Bang
Aiming for Enrike

Sentralen – Gymsalen

Dr. Kay & His Interstellar Tone Scientists

Sentralen – Marmorsalen

Rohey

Weitere Informationen

Website
oslojazz.no
Weitere Informationen
Oslo Jazz Festival WikipediaOslo Jazz Festival YouYubeOslo Jazz Festival Spotify

Deltar i Joni Mitchell-hyllest

2018-05-22 14:05:03
Da er katta ute av sekken! Sondre Lerche og Jenny Hval er blir med på Åpningskonsert: Hyllest til Joni Mitchell med Rohey Taalah, Susanna og Frida Ånnevik! Musikalsk leder for denne kvelden er Anja Lauvdal og bandet består av Hanna Paulsberg, Heida Mobeck, Torstein Lavik Larsen, Christian Winther, Magnus Nergaard og Hans Hulbækmo. Vi setter også opp en ekstrakonsert samme kveld. Billettsalget til denne starter onsdag 23. mai kl. 9:00 via www.operaen.no.

Francesco Fiorenzani Silent Water (Auand 2017)

2018-05-20 05:11:24

2018 Winners

2018-05-10 10:54:26
Fred Hersch er kåret til årets pianist av Jazz Journalists Association! Ikke gå glipp av Fred Hersch | Oslojazz 2018 16.08! Billettsalg:

Den internasjonale jazzdagen markeres - Jazz i Norge

2018-04-26 07:49:03
Ikke gå glipp av International Jazz Day!

'Schoolhouse Rock' Composer Bob Dorough Dies

2018-04-25 21:26:41
'Schoolhouse Rock' Composer Bob Dorough Dies
Hvil i fred, Bob Dorough.

Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken | Oslojazz 2018

2018-03-23 15:24:21
Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken | Oslojazz 2018
«Old Salt Legends» Bestillingsverk med urframføring på Oslo Jazzfestival. Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet Slow Eastbound Train i 2015. Siden har han gjort en rekke turnéer med eget ensemble i Europa og Asia, og i 2017 kom albumet The Roc. Begge album har blitt strålende mottatt i internasjonal presse og ført til flere bestillingsverk, blant annet for BBC Concert Orchestra under London Jazzfestival i 2016. På Oslo Jazzfestival vil du få oppleve urfremføringen av det bestillingsverket Old Salt Legends med Daniel Herskedal Trio og Marinemusikken. En «old salt» er en sjømann som forteller historier fra havet - ofte med en god porsjon fantasi. Herskedal har de siste årene gjort studiereiser og turnéer til Syria, Palestina og Libanon, og hans måte å komponere og spille på er dypt inspirert av disse musikalske og menneskelige møtene. Med dette utgangspunktet har Daniel Herskedal skrevet et verk med musikalske skildringer fra havet - og møtet mellom øst og vest. Marinemusikken er blant Nord-Europas ledende blåseorkestere og har opptrådt verden rundt. De beveger seg smidig mellom ulike sjangre, og har spilte med en rekke kjente artister som Bjørn Eidsvåg, Jan Eggum, Arve Tellefsen og Erik Bye. Sammen med sistnevnte mottok de også Spellemannsprisen i klassen viser i 2003. Universitetets aula har vært åsted for en rekke spennende musikalske møter gjennom historien, og møtet mellom Daniel Herskedal trio og Marinemusikken føyer seg pent inn i denne rekken. Med sterke impulser fra ulike musikktradisjoner og Herskedals cinematiske og melodiske komposisjonsstil, vil dette bli en minneverdig sommerkveld i Aulaen. Daniel Herskedal trio: Daniel Herskedal - tuba, basstrompet og komposisjoner Eyolf Dale - piano Helge Norbakken - perkusjon

Solveig Slettahjell | Oslojazz 2018

2018-03-23 14:21:54
Solveig Slettahjell | Oslojazz 2018
Vi er i år stolte av å kunne presentere Solveig Slettahjell i Universitetets Aula. Hun er en av Norges fremste jazzstemmer, vinner av både Spellemannpris og Radka Toneffs minnepris, og en yndet publikumsfavoritt som har gjestet festivalen en rekke ganger. Sist var hun å se på scenen i Operaen med den franske legenden Michel Legrand i 2015. Nylig slapp hun sitt siste album Live At Victoria, en liveplate innspilt for en fullsatt sal på Nasjonal Jazzscene Victoria med Slettahjell selv på piano og vokal, Pål Hausken på perkusjon og med innslag fra gospelkoret Safari. Det er dette materialet og denne besetningen vi tar med over til Universitetets Aula, en sal med en akustikk og Munch-krydret stemning som vi håper vil bidra til å løfte musikken enda litt høyere.

Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen

2018-03-23 09:53:35
Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen
I år fyller en av Norges aller flotteste musikere gjennom tidene 75 år. Musikeren det er snakk om er Jon Christensen, en mann med musikalske meritter, sensibilitet og kreativitet som de færreste kan måle seg med. – Jon Christensen har hatt en enorm betydning for norsk jazz og for norske jazzmusikere. Ikke bare har han vært i toppen internasjonalt og spilt med alle de store gutta og medvirket på over 60 ECM utgivelser, men han har også vært en viktig del av det kreative miljøet her hjemme og dermed bidratt til at norsk jazz har en svært høy stjerne internasjonalt. I tillegg til å være en fantastisk musiker er det ikke noen ulempe med høy kulhetsfaktor og lun humor, sier festivalsjef Edvard Askeland om Jon Christensen. Når en musiker av dette kaliberet er aktuell med et nytt album i et jubileumsår, er det noe vi rett og slett må rydde plass til på programmet. Spesielt når plata og ikke minst medmusikantene er så pass flotte som dette: Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg. Kvartetten er ledet av den danske gitaristen Jakob Bro som tidligere har samarbeidet med artister som Tomasz Stánko, Lee Konitz og Bill Frisell. Den danske trumpetisten Palle Mikkelborg (som spiller med Terje Rypdal på Røverstaden dagen før denne konserten) har spilt med legender som Gil Evans, George Russel, Miles Davis og vår egen Jan Garbarek. I tillegg til Christensen består rytmeseksjonen av den amerikanske bassisten Thomas Morgan, som til tross for sin relativt unge alder har jobbet med musikere som Bill Frisell, Lee Konitz, John Abercrombie og Paul Motian, for å nevne noen. Med det ferske ECM-albumet Returnings i bagasjen og musikere av beste merke tegner dette seg fort til å bli en av årets «ikke gå glipp av dette»-opplevelser.

2018-03-13 12:24:12

Application Nordic Showcase - May 20th 2018 | Oslo Jazz

2018-03-13 12:20:48
In collaboration with renowned music academies in the Nordic countries we invite young talented bands to Oslo Jazz Festival 2018. The festival provides travel, accommodation and food as well as festival pass. Students apply on behalf of their projects by filling out the form on www.oslojazz. com/nordic-showcase/, or by sending us an e-mail to showcase@oslojazz.no. - Application before - May 20th (confirmation in June) - Arrival Oslo - August 14th - Showcases, master class and jam sessions - August 14 to 18th - Departure Oslo - August 19t